De diverse massage methoden bieden verbetering en onderhoud aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid en valt onder de noemer lichaamstherapie. Het draagt bij ontspanning, beweeglijkheid, kracht en flexibiliteit van alle weefsels en worden op deze wijze positief beïnvloed. 


Elke klacht is een signaal. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en via het zenuwstelsel worden signalen doorgegeven aan het bindweefsel, organen, spieren, pezen, hersenen en hormonen. Bij het langdurig negeren van deze signalen gaat het lichaam protesteren. 


Spierknopen (triggerpoints) worden los gemaakt waardoor de doorbloeding toeneemt en ook afvalstoffen makkelijker verwijderd kunnen worden. De motoriek van de gewrichten wordt bevorderd, pijnklachten kunnen worden opgeheven en de functionaliteit van het gehele gestel en het zenuwstelsel worden gunstig te beïnvloed.


Tijdens een intake gesprek wordt een anamnese afgenomen, hierdoor verkrijg ik een duidelijk beeld van wat nodig is en kan de behandeling daarop afgestemd worden.


Meer voordelen van lichaamstherapie zijn: 
-Minder kans op (sport) blessures
-Verminderd spijsverteringsproblemen
-Reguleert hormoonhuishouding 
-Immuunsysteem krijgt een boost
-Geeft rust op mentaal en fysiek niveau
-Verminderd stress/angsten/depressie
-Verbetert het slapen


Uit onderzoek en ervaring is gebleken dat een massage eens in de 4 weken al uitstekend werkt ter preventie van diverse klachten. 


Soorten massage

 

E-mailen
Bellen
Instagram