Massage en Counseling praktijk O.I.B
        

- Massage methodes voor ontspanning

De Japanse Balans massage  

Hier worden stress - drukpunten, triggerpoints en energiebanen op rug, armen, hoofd, gezicht op effectieve wijze behandeld. Dit heeft een positief effect op de huid, algehele doorbloeding van het lichaam, toevoer van zuurstof en ruimt het blokkades op. De populariteit van deze massagevorm stijgt de laatste jaren enorm vanwege de positieve effecten en voordelen op het gebied van gezondheid en ontspanning. 

 € 47,50  60 minuten 


Pure mood massage 

Totale ontspanning van rug, nek, schouders, armen, benen, hoofd en gezicht. Pure rust op lichamelijke en psychische gebied. Het lost spanningsklachten op en wordt de disbalans in het zenuwstelsel hersteld. De massage technieken behandelen de dieper gelegen weefsels, organen, huid en spieren en biedt dat wat jou lichaam nodig heeft. Dat kan energie en vitaliteit zijn of juist kalmte en rust. Je zal versteld staan van het resultaat na de behandeling, totale ontspanning. 

 € 65,-    90 minuten
 € 47,50  60 minuten


Hoofdpijn massage​

Hoofdpijn is een veelvoorkomend verschijnsel wat een grote impact heeft op iemand zijn dagelijks leven. Het kan ontstaan vanuit o.a. lichamelijke oorzaken, verkeerde houding, voeding, kunstmatige straling en stress.

Spierspanningshoofdpijn, migraine, aangezichtspijn, hormonale hoofdpijn een massage afgestemd op jou klacht verminderd de pijn en heeft een preventief effect. Er wordt aandacht gegeven aan spieren en wervels die niet optimaal functioneren of mogelijk overbelast zijn in de rug, nek en schouders. Ook krijgen de aangezichtsspieren bij de hoofdpijnmassage alle aandacht.

€ 40,-  40 minuten

Rug, nek en schouder massage​

Heeft een positief effect op pijnlijke, stijve en overbelaste spieren. Het helpt de spieren te ontspannen, stimuleert de afvoer van afvalstoffen, verbetert de doorbloeding van de spieren en verbetert de beweeglijkheid van de gewrichten. Het bindweefsel wordt losgemaakt daar waar overbelasting is ontstaan en mogelijk is gaan verkleven met als gevolg dat je lichaam, pijnlijk, stijf en strak aanvoelt.​

Typische klachten zijn vermoeidheid, pijn en moeite met opstaan of klachten die uitstralen naar je hoofd, armen, ellebogen, handen en vingers. Soms is er ook krachtverlies of heb je last van tintelingen in je hand of vingers. Een massage vorm die ook zeer geschikt is voorafgaande aan je training of als post work - out behandeling. Een boost of juist ontspanning in een korte tijd.

€ 40,-  40 minuten


Zwangerschapsmassage

Een zeer zachte massagevorm met subtiele massage technieken dat een gunstige invloed heeft om zwangerschapskwaaltjes buiten de deur de deur te houden. Ter voorbereiding van je bevalling is het een absolute aanrader om alle spieren nog even te laten los masseren en tijd te nemen voor je,zelf. 

€ 47,50  60 minuten


Postnatale massage

Postnatale massage helpt het lichaam sneller herstellen na een bevalling en brengt ontspanning in schouders, rug en nekspieren. Deze spieren worden veel gebruikt bij het voeden en het dragen van je baby en worden vaak overbelast. Het verminderd vermoeidheidsklachten, hoofdpijnen en hormonale klachten. Vanaf 4 á 6 weken na de bevalling is het advies om een afspraak in te plannen. 

€ 47,50  60 minuten


-Therapeutische massage methodes

De Haptische massage 

Een haptische massage is een ontspannende, stille en rustige massage behandeling gericht op de fysieke, mentale, sociale en emotionele lagen. Hier kunnen spanningen, emoties en gevoelens zich in de loop van de jaren vastzetten en klachten geven. Deze massage therapie heeft de intentie om dat wat vast zit los te maken. Het lichaam verteld het ware verhaal. Door de diverse massage technieken gaat het lichaam aangeven wat nodig is. 

 € 47,50  60 minuten 

Cupping 

Cupping is een behandeltechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Cupping heeft een enorme dieptewerking doordat speciale cups vacuüm op de huid worden aangebracht. Toxines – in spieren en gewrichten – worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping los je diverse klachten op. Spieren en huid raken goed doorbloed en wordt het voor het lichaam eenvoudiger om afvalstoffen af te voeren met als gevolg een algehele ontspanning.

Werkt geweldig bij lage rugpijn. Drie op de vier mensen krijgt ooit te maken met rugklachten.Meerdere factoren kunnen hierin een rol spelen, waaronder problemen met wervels, tussenwervelschijven, spieren, banden en zenuwen. Hierbij spreken we van aspecifieke klachten. 

Ook zeer geschikt bij; 

  • Schouder- en nek en rug klachten
  • Migraine/ hoofdpijn klachten
  • Triggerpoints /spierknopen
  • Verklevingen van het bindweefsel
  • Buik en spijsverteringsproblemen.


€ 50,-  60 minuten


- Overige massage methodes​

Kindermassage  ​

(Hoog gevoelige) kinderen krijgen veel prikkels te verwerken en kunnen hier behoorlijk last van krijgen. Hun energiesysteem kan overbelast raken en uit zich dit o.a in een lage weerstand, buikpijn, hoofdpijn, slecht slapen, concentratieproblemen of andere klachten.​ Ik werk met de methode vanuit de Sensi therapie, die van oorsprong bedoeld is voor behandeling van hooggevoeligheid. De massage technieken geeft ze innerlijke rust en leert ze bewust te zijn van hun gevoelens en emoties en hoe ze hiermee om kunnen gaan. Ouders mogen aanwezig zijn.

€ 30,-  30 minuten 


Duo massage  

Samen genieten van ontspanning en rust. Rug, schouder, hoofd, gezicht en de voeten worden hier gemasseerd. Net als de voet reflexologie bevinden zich ook op het hoofd en gezicht veel zones en punten die positief beïnvloed worden door drukpunt massage. De massage technieken zijn o.a. gericht op het ontspannen van het zenuwstelsel, verbeteren van de bloedcirculatie, verminderen van hormonale of overgang symptomen. Kortom een succesvolle formule die het gehele lichaam weer weldadig laat aanvoelen. ​

€ 110 - voor 2 personen​ 90 minuten


Boek hier je afspraak

Het belang van een massage

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram