Counseling orthomoleculaire voeding

 

Mijn manier van counseling op het gebied van orthomoleculaire voeding is geschikt voor mensen met gezondheidsklachten of mensen die juist gezondheidsklachten willen voorkomen. Mensen die chronische klachten hebben of die hun lichaam optimaal willen ondersteunen en in balans houden. 

In ons gesprek proberen we te achterhalen wat de oorzaak van je klacht of probleem is en onderzoeken we de mogelijkheden hoe we dit kunnen verhelpen. Ook kijken we naar je gezondheid- en ziektegeschiedenis. Gezondheidsklachten geven over het algemeen energieverlies. Door geleidelijke aanpassingen in je leefstijl door te voeren, neemt in vele gevallen je energie toe en nemen je klachten af. Je krijgt diverse ‘tools’ mee om je leefstijl vol te houden. Een positieve ontwikkeling van je energieniveau is goed te meten in je algehele gezondheid en levenslust en niet in getallen, daarom zijn er geen weeg of meet momenten. 

Ieder mens is uniek en met (soms kleine) aanpassingen in voeding, eventueel gecombineerd met orthomoleculaire supplementen, kunnen gezondheidsklachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. 

 

Hoe werkt het;
Nadat je een afspraak hebt gemaakt, ontvang je een vragen lijst. Zo wordt het beeld voor mij verduidelijkt wat je klachten zijn, hoe je leefstijl eruit ziet en wat je voedingspatroon is. Dit vormt de basis voor het intake consult. Hier bespreken we de belangrijkste klacht(en) en/of vragen. Je krijgt een individueel voedingsadvies, eventueel aangevuld met orthomoleculaire supplementen. Alle informatie wordt ten alle tijde vertrouwelijk behandeld.

 

Vervolgconsult 
Na circa 5- 6 weken vindt een vervolgconsult plaats. Hier staat centraal je eerste ervaringen met de aanpassingen die zijn aangedragen. Een kortdurende vorm van counseling die effectief en goed toe te passen is in het dagelijks leven.

Er is geen standaardoplossing, ieder individu is anders en dat is de manier waarop ik met jou de “samenwerking” aan ga.

 

E-mailen
Bellen
Map
Info