Blog; Moe hoofd

Moe zijn, we kennen het allemaal maar vraag jij jezelf wel eens af, komt jouw vermoeidheid door fysieke of mentale arbeid?

In 80% van alle gevallen die kampen met vermoeidheid komt dit door dat we in ons hoofd super actief zijn. We denken, en overdenken veel, rationaliseren, piekeren er wat op los. Tel daar nog eens alle prikkels op die je gedurende de dag opneemt vanuit je omgeving, ook dat moet je koppie verwerken.

Een moe hoofd kan ook ontstaan door wat je meemaakt, of mee hebt gemaakt in je leven. Denk aan traumatische gebeurtenissen, een val op je hoofd, verlies van een dierbare, een verhuizing, verlies van baan, ziekte etc.
Ben je daarnaast hoog gevoelig /sensitief of ben je gevoelig voor depressiviteit dan kan het brein het op een gegeven moment niet goed verwerken en raakt het vermoeid.
Dit kent vele gevolgen, waaronder somberheid, neerslachtigheid, concentratieproblemen, angst ontwikkeling, ook fysiek geen energie meer ervaren.

Een moe hoofd heeft ook consequenties op lichamelijk gebied, zoals spierpijn, spanningshoofdpijn, hartklachten, hormonale verstoringen een verstoorde spijsvertering.

Een moe hoofd zorgt voor algemene verkramping. Spieren, bindweefsel en systemen raken “overspannen”. Kenmerkend zijn de gevolgen als rug, schouder en nekklachten, spanningshoofdpijn.
Ook de ademhaling kan door te veel spanning verstoord raken en te oppervlakkig worden. Men gaat hoger ademen i.p.v. de buikademhaling zit men opeens in de borstademhaling.
Gevolgen hiervan zijn weer dat de bloedsomloop belemmerd wordt en daarmee ook de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen, met alle negatieve gevolgen van dien voor de organen, spieren en andere weefsels.

Onderzoeken hebben uitgewezen dat een massage het parasympatisch gedeelte van het zenuwstelsel, het rempedaal, het deel dat ervoor zorgt dat het lichaam zich kan herstellen en tot rust komt, gunstig beïnvloed. Een haptische massage of Rebalance therapie werken zeer effectief bij  psychische, psychosomatische en fysieke klachten. Ook kan de behandeling helpen om weer dieper en meer ontspannen adem te halen.

Omdat ik naast mijn werk als massagetherapeut ook gecertificeerd cognitief therapeut ben, kan ik cliënten op zowel fysiek als mentaal niveau helpen en begeleiden.

Een moe hoofd, jij ook?
Leg hem eens op de behandeltafel en ontdek de waarde van 1 van deze mooie behandel methoden.


E-mailen
Bellen
Map
Info