Lichaamstherapie

De diverse massage methoden bieden verbetering en onderhoud aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid en valt onder de noemer lichaamstherapie. Het draagt bij ontspanning, beweeglijkheid, kracht en flexibiliteit van alle spieren en weefsels en worden op deze wijze positief beïnvloed. 

Elke klacht is een signaal. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en via het zenuwstelsel worden signalen doorgegeven aan het bindweefsel, organen, spieren, pezen, hersenen en hormonen. Bij het langdurig negeren van deze signalen gaat het lichaam protesteren. 

Voordelen van lichaamstherapie zijn: 
-Minder kans op (sport) blessures
-Verminderd spijsverteringsproblemen
-Reguleert hormoonhuishouding 
-Immuunsysteem krijgt een boost
-Geeft rust op mentaal en fysiek niveau
-Verminderd stress/angsten/depressie
-Verbetert het slapen
-Spierknopen (triggerpoints) worden los gemaakt
-Verbetering van de doorbloeding
-Pijnvermindering 
-Functionaliteit van het gehele gestel wordt bevorderd
-Het zenuwstelsel wordt gunstig beïnvloed

60 minuten € 50,-

Rebalance therapie

Deze methode biedt een mix van massage/counseling technieken waarbij het gehele lichaam het uitgangspunt is. Het lichaam heeft een eigen geschiedenis en laat zijn sporen na. Het vertelt een verhaal en geeft de benodigde signalen af.  Wanneer het verband tussen oorzaak en gevolg en tussen denken en voelen niet meer te overzien is gaat het lichaam protesteren met o.a. het gevolg van fysieke en/of mentale kramp of door vernauwing van het fascia (bindweefselstructuren). 

Deze behandel methode leert je;
- Te luisteren naar je lichaam
- Controle/ perfectionisme los te laten
- Denken te reduceren
- Inzichten te verkrijgen
- Ontspanning te ervaren 

60 minuten € 55,-
90 minuten € 70,- 

klachtgerichte massage 

Massage als medicijn met heilzame effecten. Dit is een zeer ontspannende, stille en rustige massage behandeling. Het biedt dat wat jou lichaam nodig heeft. Dat kan energie en vitaliteit zijn of juist kalmte en rust. De diversiteit aan massagetechnieken geven een positieve prikkel waardoor de lichaamsperceptie kan veranderen. Het lost (spannings) klachten op en disbalans in het zenuwstelsel wordt hersteld.  

60 minuten  € 50,-
90 minuten  € 65,- 

Cupping/massage 

Dit is een behandeltechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig gebruikt wordt om diverse klachten te behandelen en gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Het heeft een enorme diepte en reinigende werking doordat speciale cups vacuüm op de huid worden aangebracht. De behandeling wordt afgesloten met een massage. 

Geschikt bij; 
-Schouder/ nek/ rug klachten
-Migraine/ hoofdpijn klachten
-Triggerpoints/ spierknopen
-Verklevingen van het bindweefsel
-Darm/ spijsvertering problemen
-Blessures  

* Ook zeer geschikt om cellulitis te behandelen.

60 minuten € 55,- 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info