Counseling

Counseling richt zich op het verhogen van de algehele vitaliteit en gezondheid van jou als individu. Het onderzoekt alle factoren die van invloed kunnen zijn. Het is een preventieve en curatieve manier van counseling.

Vitaliteit is meer dan gezond zijn. Het is een fysiek, mentaal en emotioneel in balans zijn. Het heeft alles te maken met je energie verdeling, gezondheid, leefstijl en welzijn. Als counselor ben ik breed opgeleid op het gebied van coaching, ontspanning, beweging en voeding. Counseling is geschikt voor iedereen met uiteenlopende klachten.

Hoe werkt het?
Het lichaam gaat signalen afgeven wanneer je vitaliteit onder druk staat. Vermoeidheid, futloos, snel prikkelbaar, slecht kunnen slapen, toename hormoongevoeligheid, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, toename overprikkeling of moeite met concentreren. Het doel is om de balans terug te halen binnen belasting en belastbaarheid. Balans tussen inspanning, ontspanning, uitdaging en rust. 

Afhankelijk van je vraagstukken kunnen de volgende punten aan bod komen:

  • Stress en burn-out gerelateerde klachten
  • Eetgewoonten, beweging en leefstijl
  • Hoog gevoeligheid
  • Fysieke problematiek
  • Relatie - gezinsproblemen
  • Een ingrijpende verandering binnen leef of werk situatie 

Als counselor kijk ik verder dan je klacht, biedt ik je overzicht en inzicht met de benodigde tools die je in het dagelijks leven kan toepassen. Het is altijd maatwerk, een interactief proces en nooit standaard. Counseling is een effectieve, professionele en laagdrempelige vorm van hulpverlening.

Bij counseling ligt de nadruk op het aanspreken van je eigen vermogen om problemen op te lossen. Het verkregen inzicht omzetten tot actie. Vanuit het coachende accept worden er opdrachten ter ondersteuning aangeboden. Mijn werkmethoden hebben een multidisciplinaire karakter.

Vertrouwelijk informatie die ik verkrijg vallen onder mijn beroepsgeheim en zijn je privacy gegevens afgeschermd.​ 

E-mailen
Bellen
Map
Info