Blog januari 2021 

 

Waarom werkt het aminozuren complex zo effectief bij de vetverbranding en afvallen?

In mijn praktijk verkoop ik al jaren met groot succes het Aminozuren complex van Beauty Essentials omdat het effectief werkt bij diverse klachten en doet wat het belooft. 

Of we vet opslaan of slank blijven wordt in feite door onze hormonen bepaald en is tevens de sleutel voor het afvallen.

Aminozuren zijn kleine stukjes van eiwitten en er zijn ruim 20 verschillende soorten aminozuren. Onmisbaar voor een goede werking voor onze systemen, hormonen, huid, haar, spieren en zoveel meer.

20% van het lichaam bevat proteïnen (eiwitten) en aminozuren als bouwstenen. Deze bouwstenen verzorgen het vervoer en de opslag van voedingsstoffen in lichaamscellen. Sporters bijvoorbeeld, gebruiken aminozuren vaak voor herstel van spierweefsel en voor de nodige energie.

Aminozuren  hebben een belangrijke invloed op bepaalde hormonen die de vetverbranding stimuleren. Vooral het groeihormoon (GH) dat je tijdens de slaap aanmaakt is heel belangrijk. Dankzij het groeihormoon wordt de afbouw van vet gestimuleerd. Slaap je slecht, door bijvoorbeeld overgangsklachten of stress gerelateerde zaken dan maak je dus weinig van dit hormoon aan.

Uit onderzoek blijkt dat mensen met overgewicht een te laag groeihormoongehalte hebben. Dit leidt ertoe dat afvallen voor deze groep een stuk moeilijker is. Aminozuren kunnen hierbij van betekenis zijn, een goede en ongevaarlijke vervanger voor het lichaamseigen hormoon.

Waarom is aanvulling gewenst doormiddel van een Aminozuur supplement?

Eenzijdige voeding, een te streng dieet, leeftijd of gebruik van medicatie kan ervoor zorgen dat je te weinig aminozuren binnenkrijgt. Bij een tekort aan aminozuren ontstaan er diverse klachten, waaronder concentratieproblemen, vermoeidheid, duizeligheid, vetopslag en een verminderd immuunsysteem.

Wil je aminozuren uit voeding halen, let dan vooral op de eiwittenbron. Eiwitten bevatten veel aminozuren maar leveren ook calorieën. Afhankelijk van de eiwitbron moet je soms best veel eten om aan het benodigde aantal eiwitten te komen. Mensen die willen afvallen, kunnen dit ondersteunen middels een aminozuursupplement omdat dit geen extra calorieën bevat. 

Bestel hier het aminozuren complex

E-mailen
Bellen
Map
Info