Counseling

Counseling is geschikt voor iedereen met uiteenlopende klachten. Maar hoe vertaal je naar de ander wat je bezighoudt, wat je klacht is of waar je mee zit? Misschien ben je helemaal geen prater en dacht je “dit los ik wel alleen op”. Misschien voel je heel veel, maar wat moet je er mee? 

Soms loop je vast in het leven, dus hoe krijg je de regie weer over je doen, denken en gevoel? Omdenken, een veel gehoorde term maar hoe doe je dat? Als counselor begeleid ik je hierin en kijk ik verder dan je klacht, biedt ik je overzicht en inzicht. 

Counseling is een effectieve, professionele, laagdrempelige vorm van hulpverlening, kortdurend en overzichtelijk, met een op het individu gebaseerd behandelplan, dit is altijd maatwerk en een interactief proces. De nadruk ligt op dat wat er aan inzicht is binnengekomen om te zetten tot actie. Vanuit het coachende aspect worden er opdrachten ter ondersteuning aangeboden. 

Het lichaam kan allerlei signalen afgeven wanneer je gezondheid, fysieke of mentale gestel langer onder druk komt te staan. Enkele voorbeelden zijn,  vermoeid, futloos, geen energie, ook niet voor leuke dingen, snel prikkelbaar, slecht kunnen slapen, toename hormoongevoeligheid, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, toename overprikkeling, spier en gewrichtsklachten of  concentratie problemen. Het doel is om de balans terug te halen binnen belasting en belastbaarheid. Balans tussen inspanning, ontspanning, uitdaging en rust.

Doel is om jou te stimuleren om met creatieve oplossingen en nieuwe gedragingen te werken. Anders omgaan met gevoelens, gedachten en emoties. De focus ligt op het bewust worden van je eigen patronen, kwaliteiten, talenten maar ook je valkuilen en belemmeringen. Wat is een mogelijke trigger.

Afhankelijk van je vraagstukken kunnen de volgende punten aan bod komen:

  • Stress en burn-out gerelateerde klachten
  • Hoog gevoeligheid
  • Fysieke - mentale problematiek
  • Relatie - gezinsproblemen
  • Een ingrijpende verandering binnen leef of werk situatie 
  • Loopbaanvragen, persoonlijke ontwikkeling, werk- / privé balans en zingevingsvragen.

Het beste project waaraan je ooit zult werken dat ben jij zelf, altijd. Een waardevolle investering dus.

Als counselor ben ik breed opgeleid op het gebied van cognitieve - en gedragstherapie, coaching, sport - beweging en voeding. Mijn werkmethoden hebben een multidisciplinaire karakter.

Neem vrijblijvend contact met mij op via mail zodat we samen kunnen kijken naar jouw hulpvraag of doelen. 

Vertrouwelijk informatie die ik verkrijg vallen onder mijn beroepsgeheim en zijn je privacy gegevens afgeschermd.​ 

 

 

E-mailen
Bellen
Map
Info