Aminozuren in de overgang.

De overgang begint rond 40-45 jaar en duurt ongeveer 10-15 jaar. In die tijd vinden veel verandering plaats en kan de hormoonbalans behoorlijk verstoord raken. Een gezonde leefwijze, juiste voeding met vitale stoffen kunnen meehelpen om klachten te verminderen of tegen te gaan.

Daarbij spelen aminozuren ook een belangrijke rol in.

1. Het aminozuur Arginine voorkomt opvliegers.
Een opvlieger is een symptoom van verwijding of vernauwing van de bloedvaten. Hierdoor krijg je het erg warm en kun je overmatig gaan zweten. Arginine heeft een positieve werking op de bloedvaten en zorgt zo voor een goede bloedcirculatie. Omdat arginine de bloedvaten ook kan verwijden, verminder het de impact en hoeveelheid van opvliegers.

2. Het aminozuur Lysine ondersteunt het effect van arginine en is een aminozuur dat niet door het lichaam zelf geproduceerd wordt. Een zeer essentieel onderdeel in de overgang dus. Het zorgt er voor dat het bloed beter kan stromen en waardoor dus minder opvliegers zich zullen voortdoen. Lysine bevordert bovendien de opname van calcium in de botten en tanden. Bij een risico op osteoporose is dit een aanrader.

3. Het aminozuur Carnitine zorgt voor de gewichtsbeheersing. Dit zorgt voor een beter energiemetabolisme en het ondersteunt de vetstofwisseling. Het wordt daarom ook wel fatburner genoemd.

Zo vormen deze aminozuren hier een goed team in de bestrijding tegen opvliegers. Deze aminozuren doen hun werk op verschillen plekken in het lichaam. Zij dragen bij aan de gezondheid van de pezen, botten, de huid en de spieren.

Een eerlijk en puur aminozuren complex die bijdraagt aan een goede gezondheid.

E-mailen
Bellen
Map
Info